Slasten bananin kruh brez glutena in brez slabe vesti

Slasten bananin kruh brez glutena in brez slabe vesti

Spodnji recept ni posledica samo moje novoletne zaobljube, pač pa moje naveličanosti poporodnega trebuščka. Po dobrih 4 mesecih moram reči, da mi gre že na “živce”, ampak menda kolikor časa gor tolik dol. No, vsaj pri nas, ki nimamo takšne sreče, da bi vse kar samo od sebe izginilo. Kakšne so vaše izkušnje, kako ste se ve znebile trebuščka? Jaz od nekdaj verjamem v dobro in zdravo prehrano ter oblico gibanja. S to mislijo dalje bodo sledili tudi moji nadaljnji recepti. Evo, čas za slasten bananin kruhek. Obljubim, da je izredno rahel, mehak, sočen in slasten!

IMG_3893
IMG_3895
IMG_3902

Potrebujemo:

  • 2 jajca
  • 4 banane
  • 130g moke (jaz sem uporabila 100g ovsene moke in 30g brezglutenske Schar B)
  • 50g mletih mandljev
  • Pecilni prašek
  • Limonina lupinica
  • 100g masla
  • Med

Opcijsko:

  • Praženi lešniki
  • Cimet
  • Vanilin sirup
  • Temna čokolada

Namesto temne čokolade lahko dodate tudi kakšno drugo sadje, odlično se priležejo tudi gozdni sadeži. Namesto medu pa uporabite navadni sladkor (jaz se ga raje ognem).

Najprej pretlačimo banane (če niso dovolj mehke si lahko pomagate s paličnim mešalnikom) in stopljeno maslo. Nato primešamo limonino lupinico, vanilin sirup, žlico medu in cimet. Primešamo moko s pecilnim praškom in mletimi mandlji, ki smo jo prej zmešali v ločeni posodi. Dodamo zdrobljene pražene lešnike in premešamo. Nato rahlo vmešamo stepena jajca in nadrobljeno temno čokolado. Maso nato vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinj cca eno urico.

Dober tek!

Deli prispevek