Praznujte Valentinovo skupaj z dojenčkom

Praznujte Valentinovo skupaj z dojenčkom

Zakorakali smo v mesec ljubezni. Ljubezen je pojem, s katerim opredeljujemo čustveno naklonjenost drugim osebam. Tako izkazujemo svojo ljubezen partnerju, ljubimo svoje otroke in ljubimo svoje starše. Ljubezen je lahko tudi močen pozitiven odnos do nečesa, na primer ljubezen do glasbe, ljubezen do narave, ljubezen do knjig… Mesec ljubezni pa je tudi mesec, ko je vse okoli nas obarvano rdeče in obdano s srčki in mesec, v katerem se skriva prav poseben dan – dan Sv. Valentna ali Valentinovo.

Valentinovo praznujemo na različne načine, romantičen sprehod, večerja v dvoje, obisk kina, izlet v hribe, kino večer doma,… želimo si malce pozornosti in čas samo za naju.

Ko pa se med partnerje prikrade novo ljubeče bitjece in se družinica poveča, se tradicionalno praznovanje valentinovega, kot praznika zaljubljenih hitro zamenja z valentinovim, kot praznikom ljubezni. In ker ljubezen izkazujemo partnerju, in še bolj svojim otročkom, ki jih ljubimo najbolj na svetu, zakaj ne bi potem praznovali valentinovo tudi skupaj z njimi. Dejstvo je, da zelo radi ohranimo spomine na vse trenutke in doživetja, še posebno pa se nam vtisnejo v spomin tisti prvi trenutki in dogodki. In toliko je že prvih praznovanj z vašim dojenčkom, med katerimi naj bo sedaj tudi prvo valentinovo.

Kako zagotoviti, da bo ta dan ljubezni prav poseben za celotno družinico? Ko prvič praznujemo z našim malčkom je seveda v prvi vrsti najbolj pomembno, da ne pozabimo na svojega partnerja ali partnerico. Za vaju verjetno ni problem izbrati darilca, ki izkazuje pozornost drug do drugega in vajino ljubezen. Kaj pa podariti dojenčku?

Plišaste igračke so vedno odlično darilo za valentinovo, ne glede na to komu jo podarite. Toda, če jo podarite dojenčku, bo ta verjetno postal eden izmed trajnih spominov. Še bolj boste očarali vašega malčka, če bo ta plišasta igračka velika in bo z njo odraščal.

O kako smo veseli, ko se začne prvo čebljanje dojenčka. Je že res, da tega ne razumemo. Lahko pa ustvarimo nekaj, s čimer bo vaš otrok odraščal ob branju. Če pa ste poleg tega še umetniško nadarjeni, je za vas kot nalašč naslednja ideja. Izberite svoj najljubši citat, s katerim okrasite eno izmed sten v vašem ljubečem domu. Stenske nalepke so super ideja. Lahko pa uporabite slikarske spretnosti in steno popišete in porišete kar sami. Ko bo otrok odraščal, bo užival ob pogledu na steno in spominu, kako zelo je ljubljen. To bo trenutek sreče in radosti za celotno družinico.

Ste eden izmed tistih, ki ima na telefonu nešteto fotografij vašega dojenčka. Ste obsedeni s slikanjem? Zakaj ne bi otročku potem podarili bodi z napisom za valentinovo. Ta ideja je uporabna tudi kot darilo partnerju ali partnerici. Družinska »fotka« pa bo skrbno ohranjen spominček, s katero lahko razveselite tudi babice in dedke ter ostale ožje sorodnike.

Tudi odtisi malih nogic in rokic so nam že kako poznani. Pa naj bo tokrat vse obarvano z rdečo in obdano s srčki. Zakaj pa ne? Prav tako morda lahko spodaj zabeležite verz ali besede, ki so vam napolnile srce prav to jutro ali ta dan. Mamice, lahko pa končno uporabite svojo »staro« šminko in na te male nogice naredite odtis vašega poljubčka, iz katerega lahko izdelate posebno čestitko.

Seveda je idej še ogromno, vendar je poudarek na praznovanju prvega valentinovega. Ko pa so otročki starejši, lahko z njimi mečkate testo, ki ste ga naredili sami, in ustvarjate tematske piškote ali ostale sladice. Tudi babice in dedki praznujejo valentinovo, zato ne iščite varstva in pojdite na skupen Valentinov zmenek, skupno kosilo ali večerjo. Ja, super ideja. Lahko pa si ustvarite domači družinski kino večer.

To »prvo« valentinovo bo res da morda nekoliko drugačno za vas, vendar vse to pomeni še več ljubezni! In ni pomembna vrednost darila ali način, s katerim boste praznovali vaše prvo valentinovo. Pomembno je, da ste srečni, ljubljeni in ljubite ter, da poskrbite, da bodo to prelepi spomini za vedno, ne samo v vaših srcih.

Želimo vam veliko ljubezni!

Deli prispevek