Otroška posteljnina za naše nadobudneže

V kategoriji otroška posteljnina boste našli naš izbor za vaše malčke, ki je temeljil na izbiri najboljših materialov. Kot mamica, želim za vaše malčke najbolj kakovostne izdelke na trgu. In kot starši se moramo zavedati naše odgovornosti za ta naša »nebogljena« mala bitjeca.

Kako pomembna je otroška posteljnina za spanje vašega malčka?

Spanje je v prvih mesecih še kako pomembno za počutje dojenčkov, saj med spanjem tudi rastejo in se razvijajo. Konec koncev pa je njihov spanec povezan tudi z našim, ki nam ga definitivno od časa do časa primanjkuje. Spodaj boste našli nekaj zanimivih dejstev o varnosti otroške posteljice in o izbiri pravega materiala za otroško posteljnino.

Filter

Z izbiro prave otroške posteljnine poskrbite tudi za zdravje vašega malčka

Otroška posteljnina igra zelo veliko vlogo tudi pri zdravju naših malčkov, saj je le ta zelo povezana s čedalje bolj pogostimi alergijami.

V kolikor se odločate med modeli, bi vam še posebno priporočila posteljnino iz 100% organskega bombaža. V naši ponudbi lahko izbirate med proizvajalcem Nobodinoz ter Makaszka. Gre za vrhunske proizvajalce otroške opreme in dodatkov, ki namenenjo še posebno pozornost uporabi najboljših materialov na trgu

Na začetku bomo izpostavili nekaj dejstev za varno in udobno spanje vašega dojenčka.

Medtem, ko si morda kot osrednji del sobice za vašega dojenčka predstavljate posteljico, v kateri je modna in okrašena otroška posteljnina, bodite zelo pozorni na trenutne varnostne standarde za preprečevanje zadušitve.

Kakšno je varno spalno okolje?

Najvarnejše spalno okolje je nameščena otroška rjuha na trši vzmetnici, v njej nobenih igrač ali česa podobnega. Otroški spalni dodatki predstavljajo veliko nevarnost za dojenčke. Edina stvar, ki jo vaš dojenček potrebuje v posteljici, je primerna otroška posteljnina, velika vzmetnica in dobro nameščena posteljica. Vzmetnica ne sme imeti vdolbinice, ko otrok leži na njej. V posteljico ne postavljajte pletenih odej, naprav za spanje, plišastih živali in podobno. Vse to je povezano z večjim tveganjem za smrt ali poškodbo zaradi dušenja, ujetja in zadušitve.

Otroška posteljnina – Kako izbrati pravi material?

Posteljnina v otroški postelji je izredno pomembna pri kakovosti in udobju spanja vašega malčka.

Vemo, da je ena najpomembnejših nalog nas staršev, to da so naši otroci varni in zdravi. Vemo tudi, da ni vedno enostavno, zato smo tu, da vam pomagamo.

Otroška posteljnina in rjuha je najbolje, da sta iz 100% organskega bombaža. In mnogi od vas zaenkrat nimajo možnosti, da bi se sprehodili po naših trgovinah in začutili kakovost. Zgolj dotikanje rjuhe v določeni trgovini ne odraža dolgotrajne mehkobe rjuhe v otroški spalnici.

Zbrali smo nekaj misli, ki se nanašajo na izbiro vlaken za vse 100% bombažne rjuhe. Pozorni moramo biti tudi pri izbiri bombaža, zato smo za primerjavo zbrali nekaj dejstev.

  • Organski bombaž bolje diha.

Posteljnina za otroke absolutno nikoli ne sme biti iz sintetičnih vlaken.

Zakaj je to pomembno? No, številka ena (opozorilo, to je nekako grozno) otroci so prepotena bitja, saj se ponoči veliko znojijo. Organski bombaž diha, tako da otrokov znoj izhlapi skozi rjuho in pomaga majhnemu telesu, da ohrani bolj urejeno in stalno temperaturo skozi noč. To pomeni, da lahko vaši otroci pozimi ostanejo topli, poleti pa hladni. Otroška posteljnina iz organskega bombaža v naši ponudbi je narejena brez sintetičnih kemikalij. Med drugim otroška posteljnina narejena iz poliestra ta znoj zadrži, zaradi česar so otroci kasneje pregreti in prepoteni, kar vodi v srbenje in nastanek izpuščajev. S tem je povezan tudi nastanek različnih alergij. Za otroke z atopičnim dermatitisom je nujno potrebno, da je otroška posteljnina iz organskega bombaža.

  • Otroška posteljnina iz organskega bombaža je naravno mehka.

Kar zadeva dolgoročno kakovost posteljnine vaših otrok, nič ne prekaša bombaža, saj bo z leti in obrabo le še mehkejši. Otroška posteljnina pride v neposreden stik s kožo vaših otrok skoraj tretjino dneva, vi pa želite, da bi bili njihovi dremeži mehki in varni. Organske, bombažne rjuhe so še posebej koristne za otroke s kožnimi alergijami, ker so narejene brez škodljivih, dražilnih kemikalij, ki tradicionalno povzročajo reakcije. V kombinaciji z organskimi vzmetnicami in vzglavnikom lahko otrokom z astmo pomagajo ponoči tudi lažje dihati.

  • Ekološki bombaž je trpežen.

Kot naravno vlakno je bombaž izjemno trpežen. Lepo se pere in po pranju ostane mehak. Zelo pomembno je poudariti, da otroško posteljnino peremo zelo pogosto. Prepričani smo, da boste ugotovili, da je naša ekološka otroška posteljnina s časom še boljša od tradicionalnega bombaža. To je zato, ker trdno verjamemo, da je bolj kakovostna. Naš bombaž ni obdelan z nevarnimi kemikalijami, kar pomeni, da vlakna ostanejo močnejša in trpežnejša, kot narejena iz blaga. S prehodom ukinitve plenic in treniranjem opravljanja potreb na kahlici, ter zgoraj omenjenim znojenjem je zelo pomembno, da otroška posteljnina zdrži vse to pranje. Poleg tega otroci običajno gradijo utrdbe in gradijo najrazličnejša bivališča s posteljnino, zato je pomembno, da je še kvalitetnejša kot posteljnina za odrasle.

  • Otroška posteljnina iz ekološkega bombaža – zdravje za vašega otroka in planet

Ali ste vedeli? Proizvodnja bombaža s konvencionalnimi metodami zahteva veliko pesticidov, insekticidov in herbicidov v primerjavi z drugimi kmetijskimi proizvodi.

Kemikalije, ki se uporabljajo za gojenje bombaža, navadno škodujejo okolici, saj se potopijo v tla in onesnažijo vodo. Te kemikalije so nevarne tudi za ljudi, ki delajo na bombažnih poljih in so v tesnem stiku s kemikalijami, saj imajo zaradi tega pogosto večje zdravstvene težave. Otroška posteljnina iz organskega bombaža pomeni, da izberete bombaž, ki je bil gojen brez nevarnih, okolju škodljivih kemikalij. Pomeni tudi, da bombaž ni prišel iz gensko spremenjenih rastlin. Postelja vašega otroka bi morala biti prijetna oaza in verjamemo, da je brez kemikalij to edino mogoče.

Priporočamo: Nikoli ne uporabljajte otroške posteljnine iz poliestra. Preprosto dejstvo, da ne želite, da bi v njih spali vaši lastni otroci, je zadosten razlog. Toda med mehkobo, vzdržljivostjo in zračnostjo lahko vidite, zakaj so 100% organske bombažne rjuhe in otroška posteljnina popolna izbira za otroško posteljico oz. spalnico.

V naši ponudbi poleg organske otroške posteljnine lahko najdete tudi:

  • rjuhe za otroške posteljice, ki poskrbijo, da imajo dojenčki v razvoju mirno in zdravo spanje,
  • rjuhe za večje otroke,
  • prevleke za vzglavnike,
  • vgrajene rjuhe in še več.

Naš cilj je zagotoviti vam in vašim otrokom najboljše organske posteljnine, tako da bo celotna družina lahko mirno spala, saj veste, da pomagate svojemu zdravju in okolju.