Slišali ste, da jo boste potrebovali. Ali se sprašujete zakaj ne bi bil dober kar navaden nahrbtnik ali torba, ki ju navadno uporabljate?

Spodaj boste našli nekaj razlogov, ki bodo zagotovo pripomogli k razmisleku o pravi previjalni torbi.

Filter

Zakaj rabim previjalno torbo?

Če se sprašujete, zakaj ne morete samo uporabiti stare torbe, počakajte do prve kakec eksplozije, ko ste zunaj. Takrat boste potrebovali vrečko za plenice, sveže plenice, robčke in še kup drugih pripomočkov. 

Previjalna torba ima veliko prostora in ločene segmente.

Previjalna torba je v notranjosti navadno sestavljena iz enega ali dveh večjih, ter nekaj manjši žepkov, kar je zelo priročno za hitro in enostavno iskanje stvari, kot so vrečke za plenice in plenice. Prav tako je ključnega pomena, da je v previjalni torbi veliko različnih žepkov, da lahko ločite stvari, ki jih definitivno nebi radi nosili skupaj (primer otrokova pokakana plenička in hrana).

Previjalna torba z žepki vam bo omogočila naslednjo razporeditev: žepek za pralno previjalno podlogo (le to najdete tudi v naši ponudbi, iz organskega bombaža, proizvajalca Nobodinoz), žepek za stekleničke s hrano ali mlekom, tako da se jih nosi v pokončnem položaju (kar prepreči polivanje in razlivanje), žepek za robčke ali pleničke,…

Previjalna torba mora biti pralna, da zagotovimo čistočo.

V primeru, da se vseeno nekaj polije v previjalni torbi je zelo pomembno, da le to lahko operemo in osušimo brez, da bi jo pri tem uničili ali poškodovali.

Previjalna torba mora biti trpežna.

Previjalna torba mora zdržati dve do tri leta minimalno, zato glejte da je res kvalitetna. V kolikor načrtujete več malčkov je to še toliko bolj pomembno, saj boste s tem privarčevali denar. 

Moderna previjalna torba – ah, ni problema! V naši ponudbi smo naredili izbor torb, ki je zares modno zasnovan, tako da jo boste z veseljem uporabljali vsak dan. Previjalne torbe znamke Nobodinoz so iz naravnega materiala, zelo šik in ko jo boste zagledali jo boste z veseljem uporabljali tudi zase. 

Kakšne oblike naj bo previjalna torba?

Previjalne torbe so lahko različnih oblik, tudi v naši ponudbi najdete značilni dve obliki. Ena oblika ima daljše ročaje in je mišljena, da se jo nosi na rami – ta oblika je bolj elegantne narave. Druga oblika torb, ki jih najdete pod opisom Opera, je takšna da lahko nosite v roki, date v voziček, … je bolj športno zasnovana za mamice, ki se ne morejo upreti športnim avanturam. 

Zakaj je dobro, da je previjalna torba nevtralna?

Vedeti morate, da bosta previjalno torbo slej kot prej uporabljala oba starša. Tako ve mamice, kot očki. Zato vam svetujemo, da skupaj izberete takšno, ki bo všeč obema. 

Z vami bom delila še svojo malo smešno izkušnjo. Na začetku, ko so že tekle vse priprave in nakupi stvari za najino Bello, je bila previjalna torba čisto izven mojih misli.

Bila sem mnenja, da previjalna torba niti ni tako pomembna, da bomo za začetek že uporabili nek nahrbtnik ali kakšno mojo, malo večjo torbo za čez ramo. Že, ko sem pakirala svoje stvari za v porodnišnico moram reči, da bi mi torba prišla prav! Kaj šele kasneje! Ko je Bella prijokala na svet, sva se prvi mesec res zadovoljila s starim nahrbtnikom. Potem pa smo začeli hoditi naokoli, okoli staršev, prijateljev, začeli so se obiski in obvezna cepljenja pri pediatru in glej ga zlomka, previjalna torba je bila obvezna! Le tako sem lahko smiselno in urejeno spakirala vse stvari za seboj in točno vedela kje je kaj. Ko sem jo začela polniti sem se zavedala, kakšnega pomena je njena velikost!

Naša previjalna torba je modela Bloom Pink, je iz naravnih materialov, zunaj na otip žametna in izredno prostorna. V naši previjalni torbi se znajde vse: tetra plenice, plenice, komplet oblačil za preoblačenje, hrana, vrečke, previjalna podloga,… in med drugim tudi moje stvari, saj sem se čisto odvadila nositi svojo torbo. 

Kaj vse moram spraviti v previjalno torbo?

Kaj potrebujete za previjanje?

Majhnim dojenčkom je treba plenico zamenjati do 10 ali 12-krat na dan. Starejši dojenčki se morajo previjati vsaj šest do osemkrat na dan. To pomeni, da boste potrebovali vse stvari za previjanje tudi, ko ste od doma.

  • Za previjanje boste potrebovali previjalno podlogo, vato ali robčke brez alkohola in dišav.
  • Plastične vrečke ali vrečke za umazane plenice, saj je kar nekaj lokacij, ki vas prosijo, da plenico vzamete s seboj. 
  • Negovalna krema (če jo uporabljate) za zaščito otrokove kože ali za negovanje pleničnega izpuščaja. 
  • Tri do štiri čiste previjalne podloge za enkratno uporabo ali pralno podlogo. Koliko jih potrebujete, je odvisno od tega, kako dolgo boste zunaj in koliko je vaš otrok star.
  • Preobleka za dojenčka v primeru puščanja plenic in je dojenček polulan ali pokakan po oblačilih. Tudi dodatna plastična vrečka ali vreča za plenice, kamor lahko vstavite mokra in umazana oblačila, ne bo odveč.

Kaj potrebujete za hranjenje otroka na poti?

V primeru dojenja boste potrebovali naslednje stvari:

  • S seboj vzemite blazinice za dojke, še posebej, če pogosto puščate.
  • Šal za dojenje ali krpo iz muslina, da se počutite bolj udobno in sproščeno. Prav tako so lahko koristne za brisanje, če vaš dojenček poliva ali bruhne mleko.

Če uporabljate adaptirano mleko in nameravate namešati formulo, ko ste na poti mora previjalna torba vsebovati vsaj dve ali več steriliziranih steklenic. S seboj vzemite formulo v prahu, ki ste jo izmerili v čisto plastično posodo in flaška vroče vode, ki je bila prekuhana.

Če formulo sestavite že doma morate vedeti, da jo je treba uporabiti v:

  • 24 ur, če je shranjena v hladilniku
  • štiri ure v hladni vrečki z ledom
  • dve uri pri sobni temperaturi.

Če uporabljate iztisnjeno materino mleko, potrebujete vsaj dve sterilizirani steklenički iztisnjenega mleka. Iztisnjeno materino mleko, ki je bilo v hladilniku hlajeno, lahko hranite do 24 ur. Če ima vaš otrok raje toplo mleko, stekleničko dajte v toplo vodo ali jo držite pod toplo tekočo vodo. Stekleničke z materinim mlekom ne smete hraniti več kot eno uro, če je dojenček iz nje že pil. Torej, čeprav bo to morda moteče po vsem trudu, ki ste ga vložili v črpanje, boste morali preostalo mleko zavreči stran.

Če vaš dojenček uživa trdno hrano mora vaša previjalna torba vsebovati hrano, žličko in slinček. Ko bo vaš otrok starejši in boste šli od doma za dlje časa, boste morali vnaprej razmisliti o obrokih in pripraviti nekaj za jesti.

Previjalna torba mora vsebovati tudi vse za zabavo otročka, kot so enostavne prenosne igrače ali knjižice. Igranje in interakcija z dojenčkom bosta pomagala njegovim možganom, da se bodo razvili, zato je dobro, da imate vedno na voljo nekaj igrač. Igrače so tudi koristna distrakcija, če morate otroka zabavati med potjo. Ne pozabite pogosto zamenjati igrač v torbi, saj ne želite, da vam je obema dolgčas medtem, ko vas čaka dolga pot.

Upamo, da smo vam pomagali pri pravšnji izbiri in se boste odločili, da je previjalna torba prava izbira. Ne spreglejte naše čudovite kolekcije Nobodinoz.