Obroba za posteljico je danes tako varnostni, kot modni dodatek vsake otroške posteljice. Pri nakupu obrobe za posteljico pa je dobro, da smo pozorni predvsem na varnost otroka. Obrobe za posteljico Superbaby so eden izmed glavnih povzročiteljev zadušitve dojenčkov v otroški posteljici.

Filter

Kaj je obroba za posteljico?

Obroba za posteljico je zasnovana tako, da obdaja notranje strani otroške posteljice, da dojenčku prepreči, da bi njihove okončine zdrsnile skozi letvice ali da bi se nehote udarili po glavi. Kljub temu, da je obroba namenjena zaščiti otrok, številne študije kažejo, da imajo lahko dejansko nasprotni učinek. 

Ali so obrobe za posteljico varne?

Odgovor je da in ne.

“Ameriška akademija za pediatrijo trenutno ne priporoča posteljic zaradi zaskrbljenosti zaradi sindroma nenadne smrti dojenčkov (SIDS),” pojasnjuje Blair Hammond, dr. Med., Docent za pediatrijo v bolnišnici Mount Sinai v New Yorku. Zaskrbljujoče je, da bi se dojenček lahko zadušil, če se mu nos in usta ujameta pod ali ob blazinico. ” Statistični podatki dejansko kažejo, da lahko obrobe za posteljico predstavljajo resna – včasih usodna – tveganja za dojenčke. Podatki ameriške komisije za varnost potrošniških izdelkov (CPSC) kažejo, da je bilo med letoma 1990 in 2016 282 dojenčkov ranjenih in 107 dojenčkov umrlo v incidentih, v katerih so v posteljici uporabili neprimerne obrobe za posteljico.

Kakšne obrobe za posteljico so primerne?

Obrobe za posteljico naj bodo takšne, ki jih lahko res dobro pritrdite na letvice. Naj imajo všite trakove, da jih lahko res trdno zavežete ob letve. Problematične so tudi obrobe za posteljico, ki imajo za pritrjevanje nameščene ježke, saj se le ti lahko odpnejo. Bodite pozorni, da obrobe za posteljico niso debele, napihnjene – kljub temu da izgledajo bolj varne ob udarcu so izjemno nevarne, saj lahko dojenček zlahka dobi glavico spodaj.

Obrobe za posteljico v naši ponudbi so dovolj visoke in seveda tanke, saj s tem zagotavjajo največjo varnost. Obrobe za posteljico, kljub temu ščitijo vašega dojenčka pred tem, da mu roke ali noge zdrsnejo skozi letve, obenem pa mu nudijo zaščito za glavico ob morebitnem udarcu. Obrobe za posteljico imajo všite trakove, tako da jih lahko močno privežete za letve. 

Ker pa nam je pomembno, da vaš dojenček spi v varnem in udobnem prostoru so obrobe za posteljico iz organskega bombaža. Bombaž je naraven material in je izredno trpežen. Obrobe za posteljico boste večkrat oprali, saj dojenčki bruhajo, švicajo, se slinijo, … Zato je pomembno, da je obroba za posteljico trpežna in kvalitetna!

Ekološki bombaž je seveda še boljši in bolj primeren od tradicionalnega bombaža. Zakaj? Ker organski oz. ekološki bombaž ni obdelan z nevarnimi kemikalijami in posledično tudi njegova vlakna ostanejo močnejša ter trpežnejša. Obrobe za posteljico v naši ponudbi so polnjene iz certificiranega 100% poliestra oeko-tex. Tako vaš dojenček res spi v varnem okolju.