Brezglutenska skutina pita z gozdnimi sadeži

Brezglutenska skutina pita z gozdnimi sadeži

Takole, pa je nastala ena uspešnica več v naši kuhinji! Čez dan mi seveda, kot vsaki mamici zmanjkuje časa za stvari, ki bi jih želela narediti, predvsem pa mi zmanjkuje časa za kuhanje. Skozi dan moje misli večkrat uidejo h hladilniku, k novim idejam kombinacij živil, k novim zamislim za kuho. Popoldan že komaj čakam, da pride domov Anže in se malo poigra z Bello, saj imam takrat približno pol urice do uro časa zase – ne, ne za počitek, pač pa za kuho! Haha, veliko vas pravi, da sem nora, priznam sem, na hrano! Ker nisem omejena samo s časom, pač pa tudi z obiskom trgovine so moji recepti temu primerni, haha! Torej, nekaj kar imate več ali manj na zalogi, nekaj preprostega in nekaj kar vam ne vzame cel dan. Pa pojdimo k piti!

Testo:

  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu (jaz dam 30g)
  • 1 limonina lupinica
  • 100g masla
  • 150g moke (jaz uporabim Schar mix C, včasih kombiniram z ovseno moko)
  • 1 vrečka vanilinega sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Za testo vmešam jajce, maslo, sladkor v prahu in kasneje dodam zmešano moko s pecilnim praškom in vanilinim sladkorjem. Priznam, moje testo meša kar Kitchen Aid. Ko je homogeno ga postrgam s posode na folijo za živila, zavijem in postavim vsaj za pol urice v hladilnik. Ravno  prav časa, da naredimo filo.


Za nadev potrebujemo:

  • 500g skute
  • 2 jajca
  • limonina lupinica
  • vanilin sirup (če ga imate)
  • Schar brezglutenske drobtinice (lahko uporabite navadne)
  • Zamrznjene gozdne sadeže (meni so najboljši Spar Premium, saj so notri tudi višnje, česnje, maline, robide, res super mix)

Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem (jaz jih kar ročno z metlico). Nato jim primešamo limonino lupinico, skuto in pa 1 žlico (ravno) drobtinic ter vanilin sirup. Rahlo vmešamo še beljakov sneg. Po nameščenem pekaču nato razporedimo testo, vlijemo nadev in potresemo z gozdnimi sadeži.

Po vrhu gozdnih sadežev potresemo še žlico drobtinic (drobtinice sem dodajala zato, ker gozdni sadeži ob peki izpustijo veliko soka, ki ga le te popijejo).

Tako, pa je pripravljena za v pečico! Jaz imam Bosch pečico in moram priznati, da je ne zamenjam za nič na svetu, saj ogromno uporabljam program Assist. Sploh pri peki sladic, saj ima samodejni senzor in res speče do perfekcije. No, v vsakem primeru pa pito pecite nekje 50 min na 180 stopinj! Dober tek!


Za brezskrbno malcanje in sladkanje naših malčkov, brez da bi po tem morali pobrisati pol kuhinje in dnevne sobe pa je tukaj naša ponudba modnih slinčkov! So izredno “cute”, pralni – na hitro pod vodo in tudi hitro sušeči!

Slinčki imajo seveda tudi žepek, da ujame vse padajoče drobtinice. Za spremljanje novičk in popustov za slinčke ne pozabi slediti našemu instagram in facebook profilu.

Deli prispevek