Zbrali smo nekaj nasvetov za izbiro igrač za malčke iz našega programa. Kako izbrati, katere igrače so primerne za vašega otroka? Ta članek ponuja nekaj idej za izbiro igrač, ki bodo rasle skupaj z vašim otrokom, ga ​​izzivale in vzgajale njegovo razmišljanje, fizične, jezikovne in socialno-čustvene sposobnosti.

Lesene igrače so vašim malčkom in malčicam zdravju prijaznejše in verjamemo, da tudi zanimivejše.

Zakaj smo izbrali ravno lesene igrače?

Ponudbo lesenih igrač smo sestavili z mislijo o dolgotrajnosti igrač, kvaliteti, zdravju in skrbjo za okolje. Izbrali smo igrače za otroke, ki imajo kljub zabavi še »dodatno funkcijo«, predvsem učenja motoričnih sposobnosti, socialnih veščin in glasbenih veščin,…  Z katerokoli leseno igračo iz ponudbe boste zagotovo razveselili najmlajše!

Filter

Malčki so mali raziskovalci, ki se učijo s prakso. Igra daje otroku odlično priložnost, da razvija in vadi nove veščine v svojem ritmu, tako da sledi njegovim edinstvenim interesom. Igrače, ki jih ima na voljo vaš otrok, lahko na pomemben način oblikujejo njegov razvoj.

Čeprav se zdi, da bi morala biti izbira igrač za malčke preprosta, ko danes vstopite v trgovino z igračami, dobite kar občutek preobremenjenosti. Obstaja ogromno igrač, ki so bile razvite za otroški trg. Kako izbrati, katere so prave otroške igrače? Kako lahko ugotovite, katere so kakovostne in katere bodo trajale? Katere igrače bodo pritegnile otrokovo zanimanje za več kot nekaj dni ali tednov? 

V naši ponudbi boste našli igrače za malčke, ki bodo rasle z vašim otrokom, ga ​​izzivale in spodbujale njegov splošni razvoj (njegove miselne, fizične, jezikovne in socialno-čustvene sposobnosti).

Na kaj smo prvo pomislili, ko smo izbirali igrače za otroke za našo trgovinico?

Izbrali smo takšne igrače, ki jih je mogoče uporabljati na različne načine.

Otroci radi razstavljajo, sestavljajo, izvlečejo, vstavijo, dodajo in sestavijo. Ponujamo vam igrače, ki so “odprtega tipa” v smislu, da se lahko vaš otrok z njimi igra veliko različnih iger. Na primer iz lesenih kock ali drobnih lesenih ploščic lahko naredimo cesto, živalski vrt, most ali vesoljsko ladjo. Takšne igrače spodbujajo otrokovo domišljijo in mu pomagajo razviti veščine reševanja problemov in logičnega razmišljanja. 

Vsi smo že imeli izkušnje z nakupom igrače, s katero se otrok igra dva dni in se je nikoli več ne dotakne. Temu se izognite z nakupom igrač, ki so lahko zabavne v različnih razvojnih fazah. 

Pomembno je, da igrače pri otroku spodbujajo raziskovanje in reševanje problemov.

Igra daje otrokom priložnost, da znova in znova vadijo nove veščine. Pri nas najdete igrače, ki otrokom dajo priložnost, da nekaj sami ugotovijo – ali z malo poučevanja – gradijo svoje sposobnosti logičnega mišljenja in jim s tem pomagajo, da postanejo vztrajni reševalci problemov. Otrokom pomagajo tudi pri razvijanju veščin prostorskih odnosov (razumevanje, kako se stvari ujemajo), usklajevanja rok-oči in fine motorike (z uporabo majhnih mišic v rokah in prstih). Primeri takšnih igrač v naši spletni trgovinici so sestavljanke, razvrščevalniki oblik, kocke, umetniški materiali,… 

Pri nas imate na voljo tudi otroške igrače, ki spodbudijo otrokovo domišljijo.

V tretjem letu vašega otroka se njegova ustvarjalnost resnično razvija, saj lahko zdaj prevzame vlogo nekoga drugega (na primer kralja) in si predstavlja, da je nekaj (na primer vesoljska ladja), pravzaprav nekaj drugega (na primer letalo). Torej igrače, naj bodo takšne, da lahko skozi igro vaš otrok razvija različne zgodbe. Igra vlog gradi jezikovne in pismene veščine, veščine reševanja problemov in sposobnost zaporedja (dajanje dogodkov v logičen vrstni red).

Zelo pomembne so tudi otroške igrače, ki otroku dajejo priložnost, da se igra z “resničnimi” stvarmi – ali igračami, ki so videti kot prave. Vašega malčka zanima igranje z »resničnimi« stvarmi, kot je TV upravljalnik ali mobilni telefon, ker si želi biti »velik – odrasel« in podoben vam. Takšne igrače otrokom pomagajo pri reševanju problemov, jih naučijo prostorskih odnosov (kako se stvari ujemajo) in razvijajo fino motoriko (uporaba majhnih mišic v rokah in prstih).

V naši ponudbi so otroške igrače, s katerimi jih boste že lahko pripravili na branje ali lahke matematične izzive.

Knjige, črke z magnetno abecedo in umetniški pripomočki, kot so markerji in barvice, pomagajo otroku razviti zgodnje veščine pisanja in branja. Pestra izbira igrač za učenje vas bo navdušila.

Poiščite igrače za otroke, ki ga spodbujajo, da je aktiven.

Malčki izvajajo vse vrste fizičnih trikov, saj tako postajajo močnejši in bolj samozavestni v svojem telesu. Vaša naloga je biti hvaležna publika za najnovejši dosežek vašega otroka na igrišču! Poiščite igrače za otroke, ki bodo otroku pomagale pri izvajanju trenutnih fizičnih veščin in pri razvoju novih.

Medtem, ko se odrasli in otroci lahko igrajo skoraj vse skupaj, obstaja nekaj igrač, ki so namenjene sodelovanju odraslih. Ko se vaš otrok približuje starosti 3 let in kasneje, so zgodnje družabne igre, ki vključujejo uporabo lastnega spomina ali preproste družabne igre, ki ne zahtevajo branja, zelo zabavne za preživljanje skupnega časa. 

Razmislite o začetku “družinske večerne igre”, ko boste vsi skupaj igrali. Družabne igre spodbujajo štetje, ujemanje in spominske spretnosti, pa tudi spretnosti poslušanja in samokontrole (ko se otroci naučijo upoštevati pravila). Negujejo tudi jezikovne veščine za vzpostavljanje odnosov. Druga pomembna prednost je naučiti otroke, da so milostni zmagovalci, ter kako se spopasti z izgubo.

V naši ponudbi boste našli tudi odlične družabne igre, ki niso sami igrače za otroke, pač pa igrače za celotno družino! Ne spreglejte tudi izredno zanimive in uporabne lesene igrače ter puzzle, ki bodo vašega otroka zagotovo navdušile. Ne dvomimo, da se boste ob njih zelo zabavali!