Izbira pisalne mize za vašega mačka – na kaj je dobro biti pozoren?

Izbira pisalne mize za vašega mačka – na kaj je dobro biti pozoren?

Opremljanje sobice

Oprema sobice in izbira pohištva še zdaleč ni tako enostavna stvar. Pohištvo je nekaj, kar si po vsej verjetnosti ne bomo mogli privoščiti in menjali zelo pogosto. Se pravi izbiramo trajno, stilsko dovršeno ter po možnosti prilagodljivo starosti. V današnjem prispevku se bomo dotaknili izbire pisalne mize za vašega malčka. Tako kot odrasli, tudi malčki potrebujejo svoj kotiček v miru, ne glede na njegovo starost.
Ljudje enostavno uživamo v posebnem prostoru, kjer lahko opravljamo svoje delo. Otroci si že od malega radi gradijo utrdbe, samo da bi imeli svoj kotiček zase. Enako velja za svojo pisalno mizico, kjer se lahko učijo, rišejo in počnejo vse, kar jim je v veselje. Tudi če je vaš otrok le malček, je bistvenega pomena, da ima določen prostor za ročno ustvarjanje. Poleg tega se bo navadil uporabljati pisalno mizo in postal bo bolj produktiven, ko bo dovolj star, da bo šel v šolo. Čeprav otroške pisalne mize delujejo podobno kot pisalne mize za odrasle, je vendar nekaj razlik, ki jih je treba upoštevati. 

Višina pisalne mize; 

Za začetek je treba velikost pisalne mize prilagoditi nižji rasti vaših otrok. Nato razmislite o funkciji in slogu mize – ali je pisalna miza dovolj privlačna? Bo ta pisalna pisalna miza spodbudila vaše otroke, da pravočasno naredijo domačo nalogo? Če pomislite na nekaj preprostih dejavnikov, kot so potrebe uporabnika mize, bi morala biti izbira prave pisalne mize preprosta kot pita.

Ergonomija prostora;

Princip je popolnoma enak kot pri nakupu pisalne mize zase. Pisalna miza se mora prilegati anatomiji vašega malčka. Pisalna miza jim mora zagotavljati udobje in da niso stisnjeni v kot ali zgrbljeni nad zaslonom. Znano je, da dobra drža in udobje vašega malčka povečujeta produktivnost. Tako vaše malčke učite zdravih navad. Pomislite na oddaljenost svojih otrok od računalniškega zaslona, položaj njihovih zapestij med tipkanjem in pomislite tudi na držo, ki jo bodo zavzeli, ko bodo sedeli na stolu.

Prilagodite svoje pohištvo;

Pri izbiri pisalne mize poskrbite, da boste upoštevali okuse in interese svojih otrok. Morda bodo želeli prilagoditi svoj delovni prostor s tematskimi plakati in risbami svojih najljubših knjig in filmskih likov. Veliko bolj verjetno je, da se bodo vaši otroci počutili srečne in bolje delali, če bo njihova pisalna miza ustrezala njihovi osebnosti.

Velikost je vse;

Ko začnejo vaši otroci sami uporabljati pisalno mizo, morate upoštevati, da je lahek dostop velika prednost. Ne bodo imeli več vas, da bi jim pomagali. Zato poskrbite, da se vse pohištvo prilega telesu vašega otroka in je varno – brez ostrih vogalov in robov. Če se bodo vaši otroci v tem delovnem okolju počutili srečne in zdrave, bo to psihološko delalo čudeže. Samo zato, ker bodo vaši otroci sčasoma odrasli, ne pomeni, da jih morate v pričakovanju obleči v prevelika oblačila! Počutiti se morajo udobno in lahkotno, da lahko oblikujejo dobre navade.

Ohranjanje stvari na varnem;

Police, predelki in predali, kamor lahko vaši otroci shranjujejo svoje stvari, so prav tako velika prednost. S tem jih spodbujate k dobrim navadam pospravljanja. Zavedati se začnejo in ceniti lasten ‘zasebni’ prostor za stvari v svoji delovni mizi. Prav tako se naučijo prevzemati skrb za osebne predmete.

Funkcionalnost;

Upoštevajte dejstvo, da je to otroška pisalna miza in ne pisarniška. Zato verjetno ne potrebujete dolgočasnih stvari, kot so luknjači in spenjalniki (ti so lahko tudi nevarni), če so vaši otroci res majhni. Prav tako so igrače na otroški pisalni mizi povsem odveč. Otroška pisalna miza naj bo prostor za veselo učenje, če bo na njej polno igrač, to ravno ne bo v pomoč pri tem. Prepričajte se, da je otroška pisalna miza brez navlake in enostavna za uporabo.

Naša otroška pisalna miza ima preprosto obliko, ki predstavljala minimalističen dizajn. Ima dva prostorna predala, ter luknjo za namestitev kablov, ki omogoča, da bodo vsi potrebni kabli speljani elegantno in nemoteči. Tako boste lahko uredili svojo mizo in se izognili kabelskemu kaosu. Meje namizja preprečujejo padanje elementov na vrhu.

Tukaj je nekaj prednosti, zakaj svojim otrokom kupiti lastno mizo:

  • Imajo osebni prostor za produktivnost. Kljub temu, da otroci še ne delajo, to ne pomeni, da ne morejo biti produktivni. Nekateri otroci razvijejo svoj talent že v zgodnjem otroštvu. Kdo ve? Če svojim otrokom zagotovite lasten prostor in pisalno mizo za ustvarjalnost, bodo morda razvili likovne ali pisne sposobnosti.
  • Lahko se začnejo učiti. Z določenim prostorom za učenje se lahko zgodaj naučijo brati ali pisati – seveda z vašo pomočjo.

  • Otroci lahko razvijejo svojo intelektualno in ustvarjalno plat. Lahko postanejo bolj ustvarjalni
  • Sobo ohranja čisto. Če imate pisalno mizo s predali in prostorom za shranjevanje nekaterih njihovih materialov, bodo njihove sobe brez nereda. Ni mogoče zanikati, da lahko otroške sobe postanejo res neurejene, toda če jim omogočite prostor za organiziranje stvari, lahko razvijete svoje organizacijske sposobnosti.

Deli prispevek