Blazina za dojenje se zaradi številnih razlogov znajde med obveznimi artikli v naši ponudbi. Ker vam želimo olajšati to naporno obdobje, vam ponujamo blazine za dojenje, ki so iz 100% organskega bombaža in mehkega bombažnega jersey-a, z odstranljivo prevleko in ravno prave velikosti. S tem bo vaše dojenje udobnejše za vas in vašega dojenčka. 

Filter

Ko sem se lotila pripravljanja in nakupovanja vsega potrebnega za prihod Belle sem bila mnenja, da so blazine za dojenčke neumni trik, namenjen prodaji še ene stvari za bodoče mamice. Blazina? Za dojenje? Smešno.

Potem je na svet prijokala najina Bella in začelo se je dojenje. Seveda večkrat na dan, včasih tudi po uro. Bolel me je hrbet. Bolel me je vrat. Bolela so me ramena. Vse je bolelo. V vratu sem imela nekakšen krč in  zdelo se mi je, da so se mi ramena dvignila za nekaj dodatnih centimetrov – in ostala tam. Neprestano sem se sklanjala.

Potem pa se je v mojih mislih začela porajati blazina za dojenje. In po dolgem odlašanju sem jo navsezadnje naročila. In moram priznati, od prve uporabe dalje sem bila zasvojena. Kar naenkrat me ni več nič bolelo ob dojenju. Moj hrbet si je spočil, vrat in ramena sem lahko sprostila in celo moje telo ni bilo več tako v krču. Blazina za dojenje mi je omogočila, da sem bila bolj sproščena, kar se je poznalo tudi pri Belli. Tako sva v dojenju obe uživali, zatorej JA, blazina za dojenje naj bo na vašem seznamu, ko pričakujete dojenčka.

Blazina za dojenje ima 5 prednosti

  1. Sprosti vaš hrbet, vrat in ramena. Dojenčka boste v prvih treh mesecih skoraj nenehno dojili, posamezno dojenje pa lahko traja do ene ure. Zatorej je pomembno, da vam je pri tem zelo udobno. Zadnja stvar, ki si jo želite kot novopečena mama, je, da se morate peljati do kiropraktika, ker ste si med hranjenjem poškodovali hrbet – verjemite mi, brez tega boste imeli dovolj skrbi! Blazina za dojenje zagotavlja, da je vaš otrok v pravi višini za vaše dojke, zato ramena ne delajo namesto vas. Hrbet je podprt, ramena in vrat pa lahko sprostite.
  2. Blazina za dojenje ni namenjena samo doječim mamicam – uporabljajo jo tudi dojenčki, ki se hranijo po steklenički. Tudi hranjenje po steklenički je obremenjujoče za hrbet in ramena, zato je nakup blazine za dojenje res odličen način, da poskrbite za svoje telo.
  3. Okrevate po carskem rezu? Blazina za dojenje bo vaša najboljša prijateljica, saj omogoča varnostno pregrado med dojenčkom in  vašim trebuhom.
  4. Blazina za dojenje pomaga tudi pri pravilnem hranjenju, saj pripelje otroka na pravo višino za hranjenje. Tako se mu posledično tudi manj dviguje in »podiranje kupčka« je kasneje bolj uspešno.
  5. Blazina za dojenje pa ni namenjena samo hranjenju! Uporabljate jo lahko za podporo, ko se vaš dojenček navaja na položaj na trebuhu. Lahko ga tudi podpirate, ko prehaja v sedeči položaj.

Blazina za dojenje je na vašem seznamu – na kaj bodite pozorni pred nakupom?

Bodite pozorni, da je trdna, a ne preveč, tako, da se še vedno lahko »oblikuje« po obliki telesa. Trdna mora biti ravno toliko, da lahko prenese in prevzame težo dojenčka.

Naj bo izdelana iz hipoalergenih in nestrupenih materialov. Blazino za dojenje boste uporabljali od začetka rojstva in tudi dalje večkrat na dan, zato je zelo pomembno, da je iz naravnega materiala, saj boste s tem zagotovili udobje in varnost za vašega dojenčka in vas. Pri tem je pomembno, da ima blazina za dojenje odstranljivo prevleko, ki jo je mogoče prati v pralnem stroju. Če je na voljo, vam priporočamo, da kupite tudi rezervno prevleko. Bodite pozorni tudi na primerno velikost blazine.